1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Speculaas-Appeltaart

Speculaas-Appeltaart

Door: edangie

  • Internationaal, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2003

Ingrediënten 10 personen


-250 gr (room)boter (of margarine,bona bakgraag)
-250 gr donkere basterdsuiker
-250 gr zelfrijzend bakmeel
-1 kg goudreinetten
-2 eetlepels custard en scheutje melk
-100 gr rozijnen/krenten
-100 gr amandelen
-2 ? eieren
-2 zakjes vanille suiker
-koek en speculaaskuiden (busje van Silvo)
-kaneel
-pakje amandelspijs (Baukje bijv)


Verder heb je nodig


-Springvorm
-Deegroller
-2 mengkommen
-diep bord+vork


Een heerlijk zelf bedachte sinterklaas variant op de Hollandse appeltaart!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de springvorm in met boter en bestuif deze met bloem.

Appelen ontschillen en in blokjes snijden.
In een grote kom doen.
Rozijnen en gehakte amandelen erbij doen.
Besprenkelen met citroensap en op smaak maken met kaneel.
Doe hier 2 eetlepels custard en een scheutje melk doorheen.

Doe de amandelspijs in het diepe bord.
Prak dit fijn met 1 ei.

Ten slotte het deeg.
Men de boter,suiker en zakjes vanille suiker.
1 ei en wat citroensap erdoor heen en een smeuige brei ervan maken.

Door het zelfrijzend bakmeel,voeg je de koek en speculaaskruiden toe.
Meng dit goed door het beslag tot een grote bol.
? gebruik je voor de bodem en zijkant.
Verdeel de amandelspijs over de bodem.
Daarover heen doe je de kom met appelblokjes etc.

En de taart maak je af met een gladde plak deeg of je maakt reepjes zoals op de gewone appeltaart.

Bestrijk de taart met 'n ? ei

Bereidingswijze

Ca. 60 min. in de oven op stand 7 (electrisch)

Serveertip

Een heerlijke traktatie op pakjesavond maar ook zo in deze koude maanden kan deze taart gesmikkeld worden.
Lekker met een flinke dot slagroom.

De taart kan gegarneerd worden met halve amandelen.

I.p.v. rozijnen/krenten en amandelen kan je ook een zakje studentenhaver gebruiken.
Maak de noten wel z fijn mogelijk.



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edangie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top