Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Quiche
  4. QUICHE MET APPEL, UI EN MAANZAAD

QUICHE MET APPEL, UI EN MAANZAAD

Door: helenben

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2003

Ingrediënten 4 personen


Voor het gistdeeg:

30 g verse gist
75 mI melk
75 ml lauwwarm water
250 g tarwebloem
TL zout
1 EL boter
een beetje bloem voor het uitrollen
een beetje vet voor de vorm

Voor de garnering:

750 g uien
1 1/2 EL boter
400 g appelen (bijv. Cox Orange of Boskoop)
100 g blauwe schimmelkaas
een snufje zout
zwarte peper
2 EL maanzaad
1 EL tijm
200 g zure room
100 g slagroom
3 eieren
1 EL tarwebloem


Verder heb je nodig


1 springvorm van 28 cm, Mixer met kneedhaken


Heel apart deze quiche, je zult er geen van krijgen, dat je hem gemaakt hebt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor het deeg: de gist met de lauwwarme melk en het water door elkaar roeren. Bloem, zout en de boter in kleine stukjes in een schotel doen. De opgeloste gist erbij voegen en alle ingredienten met de deeghaak van de handmixer op de laagste stand tot een deeg kneden.Het deeg vervolgens nog even met de handen verder kneden tot het glad en soepel is. Laat het dan afgedekt op een warme plaats ongeveer
30 minuten rijzen.

Intussen voor de garnering de uien pellen, in vieren delen en in fijne
ringen snijden. Laat ze in de boter

op een matig vuur in ongeveer
20 minuten zachtjes stoven, terwijl u
af en toe roert.

Ondertussen de appelen schillen, in vieren delen en de klokhuizen verwijderen. De stukken appel in heel dunne partjes snijden. De kaas in kleine stukjes snijden. De bakoven op 200 C voorverwarmen.

Bereidingswijze

De uien flink met zout en peper kruiden. Meng ze met de appelen, de kaas, 1 1/2 eetlepel maanzaad en de tijm (afgezien van 1/2 eetlepel om later te bestrooien).

Het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uitrollen. De bakvorm invetten en het deeg erin leggen. Daarbij een ongeveer 5 cm hoge rand vormen.

De zure room met de slagroom de eieren en de bloem door elkaar klutsen. De helft van de bovenlaag met het mengsel van appelen en uien vermengen.

Het mengsel over het deeg verdelen. De overgebleven bovenlaag erover gieten. De quiche met de resterende 1 /2 eetlepel maanzaad bestrooien en op het onderste rooster van de oven in ongeveer 40 minuten goudgeel bakken.

Serveertip

De quiche voor het serveren met de resterende tijm bestrooien en nog een paar minuten laten rusten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top