Tom Yam Kung

  • Aziatisch, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-11-2003
  • Tom Yam Kung

    Tom Yam Kung

    Tom Yam Kung

Thaise hete garnalensoep

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 middelgrote rauwe garnalen
1 stengel citroengras
3 centimeter verse laoswortel
2 citroenbladeren
4 verse thaise chilipepertjes
10 strawmushrooms (of champignons)
3 eetlepels limoensap (of citroensap)
1 eetlepel vissaus (of wat zout)
600 ml kippenbouillon
verse korianderblaadjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de garnalen,laat de staarten eraan zitten en verwijder het darmkanaal.
Snijd het citroengras in schuine stukken van zo?n 3 centimeter.
Snijd de laoswortel in dunne plakjes.
Scheur het citroenblad in twee.
Plet het citroengras en de chilipepertjes in een vijzel of met de achterkant van een mes of hakbijl.
Snijd de champignons in twee.

Bereidingswijze

Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg het citroengras, de laoswortel, het citroenblad en de chilipepertjes toe.
Laat 3 minuten doorkoken.
Voeg de garnalen en de champignons toe.
Nog een paar minuutjes zachtjes laten koken en het limoensap en de vissaus naar smaak toevoegen.
De soep in de kommen doen en garneren met de verse korianderblaadjes.

Bron

internet

Serveertip

BRON:Internet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Joyce1956 avatar
Joyce1956 15-01-2015

Dit recept neem ik van je mee, lijkt mij erg lekker. Groetjes Joyce

orphan avatar
orphan 21-08-2005

Bedankt,lijkt me lekker,dit bestel ik ook vaak bij de Thai als ik uit eten ga,kijken of het net zo smaakt!

chilline avatar
chilline 16-05-2005

Neem ik van je mee lijkt me lekker Bedankt groetjes Ine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten