Tom Yam Kung
- Aziatisch, Soep
- 10-20 min.
- Geplaatst op 07-11-2003
Thaise hete garnalensoep
Ingrediënten 2 personen
6 middelgrote rauwe garnalen1 stengel citroengras
3 centimeter verse laoswortel
2 citroenbladeren
4 verse thaise chilipepertjes
10 strawmushrooms (of champignons)
3 eetlepels limoensap (of citroensap)
1 eetlepel vissaus (of wat zout)
600 ml kippenbouillon
verse korianderblaadjes
Voorbereiding
Pel de garnalen,laat de staarten eraan zitten en verwijder het darmkanaal.
Snijd het citroengras in schuine stukken van zo?n 3 centimeter.
Snijd de laoswortel in dunne plakjes.
Scheur het citroenblad in twee.
Plet het citroengras en de chilipepertjes in een vijzel of met de achterkant van een mes of hakbijl.
Snijd de champignons in twee.
Bereidingswijze
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg het citroengras, de laoswortel, het citroenblad en de chilipepertjes toe.
Laat 3 minuten doorkoken.
Voeg de garnalen en de champignons toe.
Nog een paar minuutjes zachtjes laten koken en het limoensap en de vissaus naar smaak toevoegen.
De soep in de kommen doen en garneren met de verse korianderblaadjes.
Bron
internet
Serveertip
BRON:Internet
Laatste reacties
Dit recept neem ik van je mee, lijkt mij erg lekker. Groetjes Joyce
Bedankt,lijkt me lekker,dit bestel ik ook vaak bij de Thai als ik uit eten ga,kijken of het net zo smaakt!
Neem ik van je mee lijkt me lekker Bedankt groetjes Ine