1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Spruitjesroerbak met noten

Spruitjesroerbak met noten

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2003

Ingrediënten 2 personen


150 gr zilvervliesrijst
400 gr spruitjes, schoongemaakt
1 kleine dikke witnerwortel, geschild
4 eetlepels pinda- of arachide olie
35 gr ongezouten pinda's zonder vlies
5 sjalotjes, in ringen



Dat is verrassend! Spruitjes wokken: Hollandse winterkost met een oosters sausje....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst in ruim komend water met iets zout volgens de beschrijving op het pak. Kook de spruiten ca. 2 minuten in ruim kokend water, halveer de grote. Snij de wortel in stukken van 4 cm, halveer ze overlangs en snij de helften in dunne partjes.

Bereidingswijze

Verhit de wok of hapjespan en voeg de olie toe. Bak de pinda's snel goudbruin en neem ze uit de pan. Laat de pinda's op keukenpapier uitlekken. Voeg de sjalotjes toe en roerbak ze in ca. 2 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en spruitjes toe en roerbak og ca. 2 minuten mee. Voeg de wortel toe en roerbak nog ca. 2 minuten mee. Roer de oestersaus met de bouillon en gembersiroop door elkaar en voeg toe aan de spuitenroerbak. Breng het spruitenmengsel aan de kook en laat nog ca. 1 minuut zachtjes koken.

Serveertip

Bestrooi het gerecht met de pinda's en serveer me de rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top