Banaanzuurkool

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 60-120 min.

Ovenschotel van aardappelpuree zuurkool gehakt en banaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr Zuurkool
800 gr AARDAPPELEN
5 Bananen
400 gr Runder gehakt
1 dl Melk
150 gr Boter of margarine
Zout-Peper-Nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen,pureer ze en maak de puree aan met de melk.en boter,wat peper en nootmuskoot Kook de zuurkool Bak de gehat rul.Snij de bananen in plakjes. Doe een derde van de aardappel puree in een laagje in een ovenschotel, daarop de helft van de zuurkool,daarop de helft van het gehakt,daarop de helft van de plakjes banaan.
Daarop weer een derde laagje van de aardappelpuree,hierop derest van de zuurkool en het gehakt en de plakjes banaan als laast de rest van de aardappel puree er overheen.Met een vork maak men schuine streepjes in de puree. Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven van 225 graden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wereldkeuken avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten