1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kipfilet in een zakje met paddestoelen, boter, wijn en tijm

Kipfilet in een zakje met paddestoelen, boter, wijn en tijm

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2003

Ingrediënten 2 personen


2 kipfilets van 200 gram (in stukken gesneden), 1 handvol gedroogd eekhoorntjesbrood (dit kon ik helaas niet krijgen) 250 gr. gemengde paddestoelen, klein gesneden, 1 groot wijnglas witte wijn, 3 flinke klonten boter, 1 handvol verse tijm, 2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes.


Verder heb je nodig


ALUMINIUMFOLIE


Een heerlijk recept ook te gebruiken voor een speciale gelegenheid.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aangezien dit een recept is voor twee personen heb ik een grote zakenvelop gemaakt door twee stroken ( van ongeveer 2 schoenendozen lang) op elkaar te leggen, drie randen om te vouwen en een kant open te laten.
Verwarm de oven voor op 220 graden C.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten,behlve de kip, in een kom. Doe de paddestoelen de kip klont boter in de aluminium envelop, met al hetvocht van de wijnerbij, en let daarbij op dat je geen gaatjes in de folie maakt.
Maak de laatse rand van de envelop dicht, zorg dat alle kanten goed dicht zitten en schuif hem voorzichtig op een bakblik.
Schuif het in de voorverwarmde oven en bak het 25 min.
Haal het uit de oven, leg de envelop op een groot bord, zet dat op tafel en scheur de folie open ( ik heb dit voor die tijd gedaan en op borden geserveerd).

Serveertip

Dit is een heerlijk recept. Wij hebben dit met krielaardappeltjes gegetenen broccoli uit de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top