1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. spaghetti meatballs

spaghetti meatballs

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-11-2003

Ingrediënten 4 personen


2 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 grote ui, gesnipperd, 2 kilo trostomaten, in stukken, 1 takje rozemarijn, 1/2 bosje basilicum, 750 gr. rundergehakt, 3 eieren, 1/2 bosje peterselie fijngehakt, 2 teentjes knoflook fijngesneden, 150 gr. parmezaan, geraspt, 50 gr. paneermeel of broodkruim, peper en zot, 500 gr. spaghetti, parmezaanse kaas, bij het serveren.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin op laag vuur knoflook en ui glazig. Voeg tomaten, rozemarijn en basilicum toe. Laat met deksel op de pan 30 min. zachtjes koken. Verwijder de kruiden en wrijf door een zeef. Laat inkoken tot sausdikte en breng op smaak. Meng het gehakt met eieren, peterselie, knoflook, parmezaan en paneermeel. Voeg 3-4 el. water toe en blijf met de hand mengen. Maak 15-20 ballen van het gehakt. Braad de gehaktballen aan in de olijfolie en laat ze ca. 1/2 uur met deksel sudderen in de tomatensaus. Laat als het nodig is inkoken.
Serveer met spaghetti en parmezaanse kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top