Kabeljauwceviche In Avocado

  • Mexicaans, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Kabeljauwceviche In Avocado

    Kabeljauwceviche In Avocado

    Kabeljauwceviche In Avocado

De eerste keer dat ik Ceviche at was op een zeiljacht in Mexico. Iedere keer als ik dit voorgerechtje maak denk ik terug aan de Mexicaanse ceviche met schitterend uitzicht op de Costa Maya.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 rode ui
2 rode pepers
2 trostomaten
1 zakje bieslook (20 gram)
2 teentjes knoflook
6 limoenen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel suiker
2 kabeljauwfilets (of kabeljauwhaasjes)
zeezout
versgemalen zwarte peper
4 rijpe avocado?s
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 268,38 kcal
Koolhydraten 8,97 g
Eiwitten 9,19 g
Vetten 20,47 g

Bereidingswijze

Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Zaadjes uit peper verwijderen en peper in flinterdunne reepjes snijden. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in piepkleine blokjes snijden.
Bieslook fijn knippen.

Van 2 limoenen de schil schoonboenen en fijn raspen. Alle limoenen uitpersen. In schaal olie, ui, knoflook, limoensap en rasp, suiker peperreepjes, tomaatblokjes en bieslook door elkaar roeren.
Vis in blokjes snijden en vis door limoenmarinade scheppen. Afgedekt 30 minuten tot 3 uur in koelkast laten marineren.

Avocado?s halveren, pit verwijderen. Plakje van onderkant van avocadohelften snijden zodat ze niet kunnen omvallen. Zet elke helft op een bordje.
Ceviche afgieten (er komt veel vocht vrij tijdens het marineren oftewel koken in zuur van de limoensap) en op smaak brengen met zout.
Holletjes in avocado opvullen met ceviche en royaal bestrooien met grof gemalen peper.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

shell_seeker avatar
shell_seeker

Doorsturen

Home Recepten