Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Kabeljauwceviche In Avocado

Kabeljauwceviche In Avocado

Door: shell_seeker

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-11-2003

Ingrediënten 8 personen


1 rode ui
2 rode pepers
2 trostomaten
1 zakje bieslook (20 gram)
2 teentjes knoflook
6 limoenen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel suiker
2 kabeljauwfilets (of kabeljauwhaasjes)
zeezout
versgemalen zwarte peper
4 rijpe avocado?s


Kabeljauwceviche In Avocado
Kabeljauwceviche In Avocado
Kabeljauwceviche In Avocado
Kabeljauwceviche In Avocado

De eerste keer dat ik Ceviche at was op een zeiljacht in Mexico. Iedere keer als ik dit voorgerechtje maak denk ik terug aan de Mexicaanse ceviche met schitterend uitzicht op de Costa Maya.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Zaadjes uit peper verwijderen en peper in flinterdunne reepjes snijden. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in piepkleine blokjes snijden.
Bieslook fijn knippen.

Van 2 limoenen de schil schoonboenen en fijn raspen. Alle limoenen uitpersen. In schaal olie, ui, knoflook, limoensap en rasp, suiker peperreepjes, tomaatblokjes en bieslook door elkaar roeren.
Vis in blokjes snijden en vis door limoenmarinade scheppen. Afgedekt 30 minuten tot 3 uur in koelkast laten marineren.

Avocado?s halveren, pit verwijderen. Plakje van onderkant van avocadohelften snijden zodat ze niet kunnen omvallen. Zet elke helft op een bordje.
Ceviche afgieten (er komt veel vocht vrij tijdens het marineren oftewel koken in zuur van de limoensap) en op smaak brengen met zout.
Holletjes in avocado opvullen met ceviche en royaal bestrooien met grof gemalen peper.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top