Pikante mosselen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-07-1998

Mosselen met een pikante vulling van paprika en Spaanse peper.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kg. schoongemaakte mosselen
2 1/2 dl. droge witte wijn
1 kleine prei in ringen
1 kleine ui in stukken
6 takjes peterselie
4 takjes slderij
1 courgette a 200 gr.
1 middelgrote ui
1/2 rode paprika zonder zaadlijsten
1 rode Spaanse peper zonder zaadlijsten
1 eetl. kappertjes
2 eetl. tomatenpuree
3/4 dl. olijfolie
2 eetl. azijn
1 laurierblaadje
1 theel. suiker
zout
peper
1 eetl. peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-

Voorbereiding

Kook de mosselen samen met de wijn, prei, ui, peterelie, selderij en een snufje peper onder af en toe omschudden circa 5 min. tot alle mosselen open en gaar zijn. Verwijder de dichte mosselen. Veerwijder de mosselen uit de pan en houd ze warm. Zeef het kooknat.

Bereidingswijze

Hak de courgette, de middelgrote ui, de paprika en Spaanse peper heel fijn. Fruit alles in een pan samen met de kappertjes en de tomatenpuree in de olijfolie op een laag vuur glazig. Voeg er de azijn, 1 dl. gezeefd kookvocht, het laurierblaadje en de suiker, peper en zout aan toe. Laat dit circa 15 min. op een laag vuur koken tot een dikke saus ontstaat. Voeg indien nodig iets kookvocht toe. Verwijder van alle mosselen de bovenste schelp. Leg de mosselen op een schaal. Roer door de saus 1 eetl. peterselie fijngehakt, en giet deze over de mosselen.

Serveertip

Warm of koud serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten