Champignonsoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2003

Een niet gebonden champignonsoep, makkelijk te maken en niet vet (recept is oorspronkelijk van mijn schoonmoeder)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gram champignons
250 gram rundergehakt
3 kruidenbouillontabletten
1 handje vermicelli (engelenhaar of fijn)
1 bosje peterselie
2 tot 2 1/2 liter water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan

Voorbereiding

Snijd de champignons in schijfjes.
Draai balletjes van het gehakt.

Bereidingswijze

Breng 2 tot 2 1/2 liter water aan de kook in een grote pan.
Als het water kookt de kruidenbouillontabletten hierin doen en daarna de gehaktballetjes. Als de gehaktballetjes boven komen drijven de champignons toevoegen en daarna de vermicelli. Tot slot de (onder de kraan afgespoelde) peterselie boven de pan knippen.
De soep ongeveer 10 minuten laten koken.

Serveertip

geen

Laatste reacties

apostma avatar
apostma 07-02-2011

ik ga het proberen ik ben gek op champignons dus gaat wel goed komen

hilde1007 avatar
hilde1007 06-11-2003

ik neem even mee

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten