150 gram champignons
250 gram rundergehakt
3 kruidenbouillontabletten
1 handje vermicelli (engelenhaar of fijn)
1 bosje peterselie
2 tot 2 1/2 liter water
Grote pan
Een niet gebonden champignonsoep, makkelijk te maken en niet vet (recept is oorspronkelijk van mijn schoonmoeder)
Snijd de champignons in schijfjes.
Draai balletjes van het gehakt.
Breng 2 tot 2 1/2 liter water aan de kook in een grote pan.
Als het water kookt de kruidenbouillontabletten hierin doen en daarna de gehaktballetjes. Als de gehaktballetjes boven komen drijven de champignons toevoegen en daarna de vermicelli. Tot slot de (onder de kraan afgespoelde) peterselie boven de pan knippen.
De soep ongeveer 10 minuten laten koken.
Geen
apostma 07-02-2011
ik ga het proberen ik ben gek op champignons dus gaat wel goed komen
hilde1007 06-11-2003
ik neem even mee