1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. andijviestamp met speklappen

andijviestamp met speklappen

Door: delimo

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2003

Ingrediënten 4 personen


Een struik andijvie, een grote hoeveelheid bloemige aardappels, spekblokjes en speklappen. Azijn en mosterd.



Zoals mijn moeder het altijd maakte!! En het klinkt misschien raar azijn maar het is echt lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smeer de speklappen helemaal in met mosterd aan beide kanten en laat dit een paar uur in trekken (ik zet ze meestal de avond van te voren al klaar)

Bereidingswijze

Schil de aardappels doe er naar eigen smaak zout bij en kook deze tot ze gaar zijn. Ik bak de speklappen altijd helemaal uit tot ze hard zijn maar bak ze in iedergeval knapperig. Doe ditzelfde met de spekjes.
Als de aardappels gaar zijn dan stamp je de aardappelen doe hier als ze fijn zijn de gesneden andijvie bij vermeng het geheel doe hier een flinke scheut azijn doorheen en meng dit geheel dan de spekjes met vet uit de pan er ook doorheen en smullen maar.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van delimo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top