Ham in bladerdeeg met boursin met peper

  • Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-11-2003

Lekkere hampakketjes die je zowel bij de warme maaltijd als als lunchhapje kunt serveren. In plaats van peperkaas kun je natuurlijk ook kruidenkaas, notenkaas of gemberkaas gebruiken. Veel variatie is mogelijk! De hampakketjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 plakjes roomboter bladerdeeg - 2-4 dikke plakken ham (plm.1/2 cm dik) - 200 gr boursin met peper - 1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat - bakpapier

Voorbereiding

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200gr.C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snij de ham in 4 ongeveer gelijke vierkanten die plm.1 1/5 cm kleiner zijn dan de plakjes bladerdeeg. (De restanten ham worden niet meer gebruikt in dit recept). Bestrijk de plakken ham aan beide zijden met de peperkaas. Leg op 4 plakken bladerdeeg een plak ham. Bestrijk de randen met water. Leg de tweede plak bladerdeeg erop en druk de randen goed aan met de tanden van een vork. Bestrijk de bladerdeegplakken met losgeklopt ei.

Bereidingswijze

In plm. 20 minuten goudbruin bakken. in het midden van de voorverwarmde oven

Serveertip

Lekker met een groene salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten