DUIVELSE KIP MET PITTIGE KOMKOMMER

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 1 ui
? 3 teentjes knoflook
? 4 rode pepers
? 1 limoen
? 1 dl arachideolie
? 1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
? 2 eetlepels ketjap
? 8 kipbraadsticks (` ca. 115 g)
? zout en versgemalen
? 1 komkommer
? 1 rode ui
? 1 eetlepel suiker
? 400 g pandanrijst
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Rode pepers wassen. Van 1 peper zaadlijsten verwijderen, in reepjes snijden. Rest van pepers in ringen snijden (voor minder pittige marinade peper eerst tussen handen rollen en dan zaadjes eruit schudden). Limoen in partjes snijden. Komkommer wassen, doormidden snijden en in lengte halveren. Vruchtvlees in blokjes snijden. Rode ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden. In schaal olie, uisnippers, knoflook, ringen rode peper, helft van limoenpartjes, ketoembar en ketjap mengen. Kipbraadsticks bestrooien met zout en peper, in schaal met marinade leggen. Kip afgedekt in koelkast minstens een uur laten marineren. Tussentijds regelmatig marinade over kip scheppen of kip omdraaien. In kom rode ui, reepjes rode peper en komkommerblokjes mengen met suiker, 1 theelepel zout en mespunt peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Kip uit marinade nemen, marinade bewaren. Kipkarbonades in ca. 20 minuten gaar en goudbruin grillen op barbecue of onder ovengrill (rooster in midden van oven schuiven). Tijdens het roosteren kip regelmatig keren en bestrijken met restant van pikante marinade. Intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Limoen uit marinade nemen, marinade in pannetje verwarmen. Kip op serveerschaal leggen, garneren met warme marinade en andere helft van partjes limoen. Gestoomde pandanrijst en atjar van komkommer apart serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

madamemikmak avatar
madamemikmak

Doorsturen

Home Recepten