Witlofsalade met peren, noten en geitenkaasdressing

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-11-2003
  • Witlofsalade met peren, noten en geitenkaasdressing

    Witlofsalade met peren, noten en geitenkaasdressing

    Witlofsalade met peren, noten en geitenkaasdressing

Een frisse witlofsalade die niet alleen wordt gegeten als voorgerecht maar ook als bijgerecht.
Kerst 2012 weer eens gemaakt samen met Eva (14jr). Heerlijk als bijgerecht bij eendenborstspiesjes en wortelmousse!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kleine struikjes witlof - 75 gr zachte geitenkaas - 1 el witte-wijnazijn- 3 el slagroom - 3 el olijfolie -
1 tl dijon mosterd - 50 gr gezouten macadamianoten of walnoten - - 2 stevige rijpe handperen - citroensap
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Geitenkaas pureren met azijn, slagroom, olie en mosterd tot een gladde dressing. Noten grof hakken. Haal mooie blaadjes van de struikjes witlof en leg die in stervorm op de borden. Snij de rest van de witlof ragfijn. Schil de peren en haal het klokhuis eruit en snij deze in smalle reepjes. Schep witlof en peren luchtig door elkaar. Besprenkel met citroensap.

Bereidingswijze

Schep de salade in het midden van de witlofster op de borden. Verdeel de dressing over de salade. Strooi de noten erover

Bron

???

Serveertip

Lekker met een Sauvignon Blanc.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten