1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Honingijs met mandarijnlikeur

Honingijs met mandarijnlikeur

  • Internationaal, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-11-2003

Ingrediënten 4 personen


6 eierdooiers/35 gram suiker/150 gram (bloemen)honing/2,5 dl. melk/4 eetlepels mandarijnlikeur/2 a 3 eetlepels geschaafde amandelen, licht geroosterd.


Verder heb je nodig


Ijsmachine


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop in een komeierdooiers, suiker en honing zolang (ca.3 minuten) tot een schuimige bijna witte massa is verkregen. Breng in een pan met dikke bodem de melk aan de kook. Schenk de kokende melk, onder voortdurend roeren en kloppen, bij het mengsel in de kom. Schenk de inhoud van de kom door een fijne zeef in de pan waarin de mlek aan de kook werd gebracht.
Plaats de pan boven een laag afgestelde warmtebron. Blijf er zo lang in roeren tot een licht gebonden vla is verkregen.
PAS OP: het mengsel mag beslist niet aan de kook komen omdat dan de kans op schiften groot is.
Neem de pan met de gebonden vla van de warmtebron. Roer de 2 eetlepels likeur erdoor. Plaats de pan met de vla in een bak ijskoud water (voeg eventueel ijsblokjes toe) en laat alles, onder regelmatig doorroeren, volkomen koud worden.
doe de vla over in de ijsmachine en handel daarna zoals door de fabrikant is aangegeven.

Bereidingswijze

Verdeel het ijs over wijde coupes. Sprenkel er een beetje mandarijnenlikeur over en bestrooi degerechten met licht geroosterde geschaafde amandelen.

Serveertip

Neem i.p.v. amandelen gehakte geconfijte sinaasappelschillen (oranjesnippers).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top