Verse vijgen uit de oven met vanille-ijs

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-11-2003

Echt smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 verse vijgen * 2 eetl. suiker * snufje kaneel * scheut zoete witte wijn of port * 4 bolletjes vanille-ijs
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr. C.

Bereidingswijze

* Snijd de vijgen in zodat er 4 partjes ontstaan maar snijd niet tot onder toe door. Druk ze een beetje naar boven zodat een soort bloem ontstaat. Zet ze rechtop en dicht tegen elkaar aan in een beboterde ovenschaal. Schenk wijn of port erbij.
* Bestrooi met suiker en kaneel.
* Bak ca. 15 min. in de oven
* Verdeel de vijgen over 4 bordjes, serveer met een bolletje ijs. Lepel ook wat van het nat op het bord.
* Serveer eventueel met een toef slagroom.

Laatste reacties

mieke64 avatar
mieke64 31-08-2007

Wat een heerlijk dessertje,heb het meegenomen, grtjs mieke64

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten