1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Jan in de zak

Jan in de zak

Door: pauliens-verzameling

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-11-2003

Ingrediënten 6 personen


250 g rozijnen (en/of krenten); 250 g boekwietmeel; 250 g zelfrijzend bakmeel; zout; 1/2 liter melk; 1 pot keukenstroop; 125 g boter of margarine


Verder heb je nodig


Een klein schoon kussensloop zonder wasmiddelgeurtjes; dik elastiek of touw; sateprikker


Ouderwets met herinneringen aan oma...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rozijnen wassen en goed laten uitlekken. In grote pan ruim water aan de kook brengen. Op boden van pan omgekeerd bord leggen. In kom boekweitmeel, zelfrijzend bakmeel en zout door elkaar roeren. Al roerend zoveel melk toevoegen dat glad en vrij dik beslag ontstaat, dat nog net van lepel loopt. Rozijnen door beslag scheppen. Beslag in een punt van kussensloop scheppen. Sloop veel hoger dan vulling met elastiek of touw dichtbinden, denk eraan dat volume ongeveer verdubbelt. Zak in kokend water leggen en gerecht in ca. 3,5 uur gaar laten worden. Zak regelmatig keren. Als sateprikker er droog uit komt, is de Jan gaar. Intussen in pannetjes stroop met boter en ca. 1/2 dl water al roerend verwarmen tot mooie saus ontstaat. Zak uit water nemen en even laten uitlekken. Vulling uit zak nemen en op bord leggen, overtollig water wegschenken en Jan in de zak in plakken snijden. Stroopsaus erover schenken.

Serveertip

Recept uit AllerHande 1-2002



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top