Pasta met champignons, spekjes en tomaten-wodka-knoflookroom
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 04-11-2003
Een verrukkelijk recept van Sylvia Witteman uit de Volkskrant. Een van de vele pasta-recepten, maar wel een die waanzinnig lekker is.
Ingrediënten 4 personen
1 pak tagliatelle - 100 gr pancetta of ontbijtspek in piepkleine blokjes - 150 gram champignons in plakjes - rood pepertje (zonder zaad, doormidden gesneden - 1 ui (gesnipperd) - 1/2 ltr gezeefde tomaten - 3 el olijfolie - 2 borrelglaasjes wodka - 150 ml slagroom - 2 gehakte teentjes knoflook - 2 theel paprikapoeder - peper - zout - 1 theel suiker - 2 eetl gehakte peterselieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 849,88 kcal |
Koolhydraten | 102,29 g |
Eiwitten | 23,84 g |
Vetten | 30,30 g |
Benodigdheden
wok of braadpanVoorbereiding
Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Olie verhitten. Ui, knoflook, spek en rode peper zachtjes bakken tot ui glazig is. Gezeefde tomaten toevoegen en alles 10 minuten laten pruttelen. (Saus mag niet te veel inkoken!). Rode peper verwijderen. Room en paprikapoeder toevoegen. Alles nog 5 min pruttelen. Op smaak brengen met suiker, peper en zout. De wodka erbij, nog even pruttelen en dan de peterselie erbij.
Bereidingswijze
Saus en pasta apart opdienen.
Bron
aangepast recept Volkskrant
Serveertip
Lekker met een Italiaanse salade.
Laatste reacties
Het was lekker, ik heb alleen niet kunnen ontdekken welke smaak de wodka eraan toe heeft gevoegd.
We hebben genoten van dit recept. Merci! Groetjes riny
Gewoon geweldig.