Chinese kip met gon-bao saus

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Chinese kip met gon-bao saus

    Chinese kip met gon-bao saus

    Chinese kip met gon-bao saus

Een origineel recept van Si-Woo Man. Een recept uit Szechuan. Pittig gekruid. Dit recept heeft jaren geleden in een Margriet gestaan. En is heel erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gr kipfilet in blokjes - 2 eetl olie -
1 gedroogd Spaans pepertje - 1 theel sambal -
1 theel chinese sojasaus -
1 eetl sherry - zout - 1
theel suiker -
2 theel maizena -
1 eetl fijngesneden gemberwortel -
2 eetl fijngesneden prei -
1 teentje knoflook gesnipperd -
2 eetlepels geroosterde pinda`s
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Maak in een schaaltje een sausje van sojasaus, sherry, zout, suiker en maizena. Laat de kipblokjes hierin een uurtje marineren. Haal de kip uit de marinade. Droog ze een beetje af. Bewaar de marinade.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Bak de uitgelekte kipblokjes hierin rondom bruin. Voeg Spaanse peper, sambal, prei, gember en knoflook toe en bak even mee. Voeg de marinade erbij en laat alles plm. 2-3 minuten sudderen. Proeven en eventueel nog wat kruiden toevoegen. Gooi er een handje geroosterde pinda`s overheen.

Bron

Margriet

Serveertip

Lekker met rijst.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten