Indische andijvie van Riet
- Indonesisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-11-2003
Dit recept voor deze heerlijke en supersnelle andijvie kreeg ik ooit van iemand die samen met ons op een camping stond. Het recept is bij ons echt favoriet. Ook iedereen die beweert niet van andijvie te houden moet dit proberen.
Ingrediënten 4 personen
1 kilo andijvie (gewassen en in reepjes gesneden) -500 gr doorregen speklappen (in blokjes gesneden) -
5 eetl ketjap manis -
2 grote uien (gepeld en gesnipperd) -
1/2 vleesbouillontablet verkruimeld -
2 teentjes knoflook (gesnipperd) -
2 rode Spaanse pepers (ontdaan van pitjes en zaadlijsten en in kleine reepjes gesneden) -
2 eet olie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 556,37 kcal |
Koolhydraten | 17,33 g |
Eiwitten | 25,39 g |
Vetten | 41,54 g |
Benodigdheden
Wok of grote koekenpanBereidingswijze
Olie verhitten.
Vlees hierin snel rondom bruin bakken.
Ui, Spaanse peper en knoflook plm. 2 minuten meebakken.
Ketjap en bouillontablet erdoor roeren.
Kleingesneden andijvie toevoegen en even meebakken.
Op smaak maken met peper, zout en eventueel wat sambal.
Bron
Kennisje
Serveertip
Lekker met rijst of aardappelpuree.
Laatste reacties
Heerlijk dit, vandaag ook gemaakt, was alleen de andijvie vergeten te kopen, dan maar met roerbakgroenten dacht ik toen, ook 😋
Hoi Ria, wat leuk dat jullie de Indische andijvie zo lekker vonden. Het is al een heel oud recept van een kennisje maar ook wij smullen er nog regelmatig van. Ben inderdaad benieuwd naar de reactie van je dochter. Groetjes en fijne dag nog. Petra.
Hallo Petra, gisteren hebben we de indische andijvie gegeten. Met rijst een prima combinatie. We vonden het heerlijk! Ik ga het recept delen met mijn dochter, zij zoekt nog een goed recept met andijvie. Ik laat je weten of het bij hen ook zo in de smaak valt!
Leuk om te horen spapaars. Dank je wel voor je reactie. Groet en fijn weekend, Petra
Was echt lekker, hebben het met rijst gegeten.
Fijn dat de andijvie zoo goed heeft gesmaakt Agnes en natuurlijk bedankt voor de foto. Ziet er goed uit.
Vanavond gegeten, zalig was het, we aten het met rijst
Inderdaad een heerlijk campingrecept. Het mooie weer komt eraan Ria.
Dag Petra . Je begrijpt dat dit snelle recept over een paar weken mee gaat naar de camping. Nu alleen nog moooi weer :-))) Fijn weekend en groet van Ria
Bij meldingen: Hoi Petra,ik had jouw recept Indische andijvie van Riet,bewaard en een reaktie geplaatst maar is niet te zien ,of nog niet,anyway,ik vind het een heel lekker recept en zoek al n tijdje naar iets met andijvie.ik ga het ook gauw maken.groet,oncookingterms