1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indische andijvie van Riet

Indische andijvie van Riet

Door: pwiggers

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-11-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kilo andijvie (gewassen en in reepjes gesneden) -
500 gr doorregen speklappen (in blokjes gesneden) -
5 eetl ketjap manis -
2 grote uien (gepeld en gesnipperd) -
1/2 vleesbouillontablet verkruimeld -
2 teentjes knoflook (gesnipperd) -
2 rode Spaanse pepers (ontdaan van pitjes en zaadlijsten en in kleine reepjes gesneden) -
2 eet olie


Verder heb je nodig


Wok of grote koekenpan

Indische andijvie van Riet
Indische andijvie van Riet
Indische andijvie van Riet
Indische andijvie van Riet
Indische andijvie van Riet
Indische andijvie van Riet

Dit recept voor deze heerlijke en supersnelle andijvie kreeg ik ooit van iemand die samen met ons op een camping stond. Het recept is bij ons echt favoriet. Ook iedereen die beweert niet van andijvie te houden moet dit proberen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie verhitten.
Vlees hierin snel rondom bruin bakken.
Ui, Spaanse peper en knoflook plm. 2 minuten meebakken.
Ketjap en bouillontablet erdoor roeren.
Kleingesneden andijvie toevoegen en even meebakken.
Op smaak maken met peper, zout en eventueel wat sambal.

Serveertip

Lekker met rijst of aardappelpuree.

Bron

Kennisje



Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top