
250 gr gerookte zalm in stroken, 100 gr creme fraiche, 1/2 bakje paarse shiso( kruiden, kan vervangen worden door iets anders), 1/4 bosje bieslook, 2 tomaten, BLINI'S: 1/4 zakje gist, 1,5 dl lauwwarme melk, 7,5 gr eidooier, 50 gr boekweitmeel, 1,5 gr zout, 50 gr gezeefde bloem, 25 gr eiwit, scheutje olijfolie, MAKREELSALADE: 1 makreel, 3 sjalotjes, klein teentje knoflook, scheutje olijfolie, citroensap, 1/2 el tomatenketchup, cayennepeper
Dit gerecht heb ik gemaakt op een zeer culinaire kookcursus, men leert hier allerlei speciale recepten te maken die in een luxe restaurant niet misstaan
Blinis: (Blinis zijn kleine russische pannenkoekjes) Meng de gist met de lauwwarme melk, Voeg de eidooier toe. Meng het boekweitmeel en de bloem en het zout, voeg toe aan het melkmengsel en klop dit glad. Klop het stijfgeslagen eiwit er doorheen en een scheutje olijfolie. Laat dit een uur rijzen op een warme plaats. Bak in olijfolie blinis. Een volle eetlepel is een blini (deze worden als een soort toast gebruikt).
Maak van de zalm roosjes door de stroken op te rollen. Zet dit even in de koelkast. Makreelsalade: Pluk de makreel (let op graatjes) en meng deze met de fijngesnipperde sjalotjes en de uitgeperste knoflook. Voeg naar smaak tomatenketchup, cayennepeper, citroensap en een scheutje olijfolie toe. Meng dit goed doorelkaar, voeg om een smeuigge massa te krijgen iets van de creme fraiche toe. Garneringntvel de tomaten, verwijder zaadjes en snij in hele kleine blokjes (concasse). Pluk de shiso en knip de bieslook.
Maak de blinis even warm in de oven. Bedek de blinis met makreelsalade, strijk hierbovenop creme fraiche, zet hierboven op de zalm roos, strooi hierom heen de shiso met de bieslook en de tomatenconcasse.
EET SMAKELIJK!