1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kalfsragout & Courgette.

Kalfsragout & Courgette.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-11-2003

Ingrediënten 4 personen


750 g kalfsvlees, schouder of borststuk-
3 stengels bleekselder--
1 flinke wortel-
500 g aardappelen, vastkokers-
350 g tomaten-
1 mooie courgette-
1 ui-
verse rozemarijn-
2 teentjes knoflook-
olijfolie-
2 dl witte wijn-
2 dl rundsbouillon, mag van blokje-
zwarte peper uit de molen en zout.


Verder heb je nodig


Een grote pan.


Origineel recept uit Ligurie (Toscane).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het vlees in dobbelsteentjes. Hak ook de wortel, ui, knoflook en bleekselder in stukjes.
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Bak het vlees in olijfolie mooi bruin aan in een grote pan, roer er vervolgens de fijngehakte groenten door en laat even meebakken.
- Giet de wijn en de bouillon erbij, kruid met rozemarijn, peper en zout en voeg vervolgens de aardappelblokjes toe. Laat afgedekt smoren.
- Ontvel de tomaten verwijder de pitjes en snij ze in stukken en voeg ze toe aan de ragout, laat ongeveer 20 minuten stoven tot de aardappelen bijna gaar zijn.
- Snij de courgette in schijfjes en voeg toe, laat nog 10 minuten zachtjes stoven.

Serveertip

Serveer in grote diepe borden, met een glaasje Italiaanse witte wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top