1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Hachee

Hachee

Door: winterpret

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-11-2003

Ingrediënten 2 personen


1 kg. uien-aardappelen voor 2 pers.-gewone keukenazijn-250 gr. hacheevlees-restant jus-zout.



Recept van mijn overgrootmoeder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien pellen en in forse stukken snijden.

Bereidingswijze

De uien heel goed bruin bakken. Hachevlees in de jus doen en de uien bijvoegen. Doe er een ferme scheut azijn bij. Doe dat voorzichtig met steeds proeven zodat je de juiste hoeveelheid naar jou smaak hebt. strooi er zout op. Laat het aan de kook komen en laat het ong. 2 uur koken. Nu komt het geheim van mijn grootmoeder: laat het een nacht overstaan, de hachee maakt zichzelf dan, aldus grootmama. Simpel maar o, zo lekker.

Serveertip

Met gekookte aardappelen serveren en zorg dat je genoeg schilt, de pan zal zo leeg zijn.



Reacties (41)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winterpret
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top