1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kippenpoot met knoflook en ui

Kippenpoot met knoflook en ui

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-11-2003

Ingrediënten 4 personen


4 kippenpoten, zonder rugstuk -
zout en peper -
2 theelepels Herbes de Provence -
20 gram boter of margarine -
3 eetlepels olijfolie -
8 gepelde en gehalveerde sjalotjes of gehakte uien -
8 kleingesneden teentjes knoflook -
1 eetlepel mosterd -
1 dl slagroom -
1 dl Calvados of vruchtenlikeur


Verder heb je nodig


Keukenmes, plank, braadpan, warmtebron en bestek


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met zout, peper en de Herbes de Provence
Verwarm de boter met de olie in de pan
Bak hierin de kip rondom goudbruin
Voeg de overige ingredienten toe
Plaats het deksel schuin erop
Reken 40-50 minuten afhankelijk van het gewicht
Keer de kip regelmatig
Lekker met gekookte rijst of couscous en een gemengde salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top