Kipcocktail
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
250 gram gare kip -2 potjes selderijsalade -
3 eetlepels mayonaise of fritessaus -
2 eetlepels magere kwark -
1 eetlepel gembersiroop -
1 theelepel cayennepeper -
1/4 Iiter blik mandarijntjes op sap -
200 gram witte ontpitte druiven -
50 gram gepelde gehalveerde walnoten
Benodigdheden
scherp glad mes, plank, kommetjes, vergiet, 4 cocktailglazen of coupes en bestek
Bereidingswijze
Snijd de kip met het mes op de plank klein en bewaar dit tot gebruik in de koelkast
Laat de selderij en de mandarijntjes uitlekken
Meng de mayonaise, de kwark, de siroop en de peper
Voeg hieraan de de kip toe met de selderij en de vruchtjes
Vul hiermee de coupes en garneer met de walnoten