Haringsalade uit het Rijnland

  • Duits, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-11-2003
  • Haringsalade uit het Rijnland

    Haringsalade uit het Rijnland

    Haringsalade uit het Rijnland

Een Duitse haringsalade typisch voor het Rijnland. Een partysalade die heel goed past bij Oudejaarsavond of Carnaval, maar natuurlijk ook heerlijk bij andere gelegenheden.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Salade:
4 zoute haringen - 375 gr mager rundvlees - zout - 1 klein laurierblad - 8 peperkorrels - 375 gr gekookte bietjes - 250 gr aardappelen - 3 eieren - 4 augurken - 2 grote appels bijv. Elstar - 2 fijngesneden uien
Saus:
1/4 ltr zure room - 1 eetl mosterd - 2 eetl cranberry-compôte - 2 eetl kappertjes - 2 eetl gepelde hazelnoten - verse of gedroogde dille
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Salade:
Vlees in 1/2 ltr kokend water met zout, laurier en peperkorrels afgedekt in 1 - 1 1/2 uur garen (of een restje gaar rundvlees gebruiken). Aardappelen in de schil gaarkoken. Eieren hard koken.

Bereidingswijze

Alle ingrediënten voor de salade klein snijden en door elkaar mengen.
Saus:
Zure room, mosterd en cranberrycomnpôte door elkaar roeren. Uitgelekte kappertjes, fijngehakte hazelnoten en dille erdoor roeren. Saus door de salade mengen.
Salade liefst een dag tevoren te maken zodat de smaken goed intrekken.

Bron

Duits kookboek van Burda

Serveertip

Lekker met bruin stokbrood.

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 03-02-2005

bedankt! Deon

vleermuisov avatar
vleermuisov 30-01-2005

Ik link je recept naar mijn artikel over carnavalsrecepten. Groetjesss

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten