Gepocheerde scholfilet in zachte kerriesaus met druiven

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-11-2003
  • Gepocheerde scholfilet in zachte kerriesaus met druiven

    Gepocheerde scholfilet in zachte kerriesaus met druiven

    Gepocheerde scholfilet in zachte kerriesaus met druiven

Een heerlijk gerecht: de scholfilets worden opgerold gepocheerd in witte wijn en daarna in heerlijke zachte kerriesaus met druiven opgediend. Weer eens iets anders!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 scholfilets - 2 citroenen - 2 uien - 2 eetl milde mosterd - zout - peper - 1/4 ltr witte wijn - 2 afgestreken eetl boter - 3 afgestreken eetl bloem - 1 theel kerriepoeder - 1/4 ltr slagroom - 250 gr groene druiven zonder pit
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
8 cocktailprikkers

Voorbereiding

Scholfilet besprenkelen met citroensap en 10 minuten laten intrekken. Tussendoor een keer keren. Uien pellen en heel fijn snijden. Scholfilets aan de velzijde dun met mosterd bestrijken, kruiden met peper en zout en uisnippers erover verdelen. Dan de scholfilets vanaf de brede zijde heel vast oprollen en vastzetten met een cocktailprikker.Witte wijn warm maken (niet laten koken) en de scholfilets afgedekt hierin op een lage warmtebron 10 minuten pocheren. Scholfilets uit de pan halen en warm houden. Boter in een pan smelten. Bloem en kerrie toevoegen en even laten meebakken. Beetje voor beetje als roerend wijn/visbouillon toevoegen. Slagroom al roerend toe voegen. Op smaak maken met wat zout en wat kerrie. Druiven eventueel halveren en in de saus verwarmen.

Bereidingswijze

Visfilets samen met de saus opdienen.

Bron

Duits kooktijdschrift ?

Serveertip

Lekker met rijst en ijsbergsalade met een zoetzure marinade.

Laatste reacties

hermien_kg avatar
hermien_kg 28-07-2005

Ik heb vanavond je recept gemaakt. We hebben ervan gesmuld. Het was heerlijk! Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten