
Een heerlijk drankje dat hoort bij een uitgebreid feestelijk diner en meestal geserveerd wordt tussen het laatste voorgerecht en het hoofdgerecht.
Laat de perzikschijfjes uitlekken. Pureer de perzikschijfjes in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef. Breng de wijn met het citroensap en de suiker aan de kook en laat dit 3 min. doorkoken. Voeg de puree toe en roer het geheel goed door. Doe het mengsel over in een diepvriesdoos en laat het afkoelen.
Laat het mengsel in de diepvries in circa 5 uur bevriezen. Roer tussentijds 4 maal met een vork om. Verdeel kleine bolletjes ijs over de hoge champagneglazen (dit gaat heel makkelijk met een meloenbolletjeslepel) en schenk er gekoelde champagne op. Serveer met een sorbetlepel.
mlein 25-12-2003
Vandaag gemaakt tijdens het kerstdiner. Erg lekker en een succes. |Bedankt!!!!!!!!!!
Mlein