Spoom

  • Tussengerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-11-2003
  • Spoom

    Spoom

    Spoom

Een heerlijk drankje dat hoort bij een uitgebreid feestelijk diner en meestal geserveerd wordt tussen het laatste voorgerecht en het hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 blikjes perzikschijfjes
  • 1 deciliter zoete witte wijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 180 gr. suiker
  • champagne
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • Een keukenmachine of een zeef
  • een diepvriesdoos
  • evt. een meloenbolletjeslepel
  • hoge champagneglazen
  • sorbetlepels

Voorbereiding

Laat de perzikschijfjes uitlekken. Pureer de perzikschijfjes in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef. Breng de wijn met het citroensap en de suiker aan de kook en laat dit 3 min. doorkoken. Voeg de puree toe en roer het geheel goed door. Doe het mengsel over in een diepvriesdoos en laat het afkoelen.

Bereidingswijze

Laat het mengsel in de diepvries in circa 5 uur bevriezen. Roer tussentijds 4 maal met een vork om. Verdeel kleine bolletjes ijs over de hoge champagneglazen (dit gaat heel makkelijk met een meloenbolletjeslepel) en schenk er gekoelde champagne op. Serveer met een sorbetlepel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mlein avatar
mlein 25-12-2003

Vandaag gemaakt tijdens het kerstdiner. Erg lekker en een succes. |Bedankt!!!!!!!!!! Mlein

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten