sudderlapjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • sudderlapjes

    Sudderlapjes

    Sudderlapjes

lekker mals rundvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
ca. 500 gr (doorregen) runderlappen of sucadelappen
scheut olijfolie
ca 50 gram boter
3 kleine (rode) uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels mosterd
scheutje (balsamico)azijn
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel thijm
3 laurierblaadjes
1 flesje bokbier of ander donker bier
dikke plak ontbijtkoek
zout, peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 853,46 kcal
Koolhydraten 36,10 g
Eiwitten 60,84 g
Vetten 43,20 g
Benodigdheden

braadpan

Voorbereiding

schil en snijd de uien grof
maak de knoflook schoon
snijdt het vlees in grote stukken
peper en zout erover
smeer het vlees in met de mosterd
even in laten trekken (ca 15 min.)

Bereidingswijze

De olijfolie en de boter samen in de pan heet laten worden.
het vlees hierin aanbraden tot het begint te kleuren.
de uien, knolook, laurier, rozemarijn en thijm erbij doen
scheutje balsamico azijn erbij
langzaam het bier erbij gieten
Dit heel zachtjes laten sudderen
ongeveer 3 tot 4 uur
Af en toe kijken en evt wat water toevoegen
Vlak voor het opdienen de ontbijtkoek erboven verkruimelen en door de jus roeren.

Serveertip

Lekker met aardappelen en groente.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kaarsjes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten