sudderlapjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-11-2003

lekker mals rundvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
ca. 500 gr (doorregen) runderlappen of sucadelappen
scheut olijfolie
ca 50 gram boter
3 kleine (rode) uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels mosterd
scheutje (balsamico)azijn
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel thijm
3 laurierblaadjes
1 flesje bokbier of ander donker bier
dikke plak ontbijtkoek
zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Voorbereiding

schil en snijd de uien grof
maak de knoflook schoon
snijdt het vlees in grote stukken
peper en zout erover
smeer het vlees in met de mosterd
even in laten trekken (ca 15 min.)

Bereidingswijze

De olijfolie en de boter samen in de pan heet laten worden.
het vlees hierin aanbraden tot het begint te kleuren.
de uien, knolook, laurier, rozemarijn en thijm erbij doen
scheutje balsamico azijn erbij
langzaam het bier erbij gieten
Dit heel zachtjes laten sudderen
ongeveer 3 tot 4 uur
Af en toe kijken en evt wat water toevoegen
Vlak voor het opdienen de ontbijtkoek erboven verkruimelen en door de jus roeren.

Serveertip

Lekker met aardappelen en groente.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

angie69 avatar
angie69 30-05-2013

Heerlijk, we hebben er lekker van gegeten.

wrenske avatar
wrenske 13-12-2008

Het klinkt niet als een bijgerecht! Meer als een hoofdgerecht. Ik heb dit (of soortgelijk; daar zat ook appelstroop bij en het bier was kriek) gerecht vorige week gegeten, met Sinterklaas, en de hele familie zat te smullen. Rodekool past hier heel goed bij.

kaarsjes avatar
kaarsjes 03-11-2003

Dit was een geweldige maaltijd

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten