sudderlapjes
- Nederlands, Bijgerecht
- > 120 min.
lekker mals rundvlees
Ingrediënten 2 personen
ca. 500 gr (doorregen) runderlappen of sucadelappenscheut olijfolie
ca 50 gram boter
3 kleine (rode) uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels mosterd
scheutje (balsamico)azijn
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel thijm
3 laurierblaadjes
1 flesje bokbier of ander donker bier
dikke plak ontbijtkoek
zout, peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 853,46 kcal |
Koolhydraten | 36,10 g |
Eiwitten | 60,84 g |
Vetten | 43,20 g |
Benodigdheden
braadpan
Voorbereiding
schil en snijd de uien grof
maak de knoflook schoon
snijdt het vlees in grote stukken
peper en zout erover
smeer het vlees in met de mosterd
even in laten trekken (ca 15 min.)
Bereidingswijze
De olijfolie en de boter samen in de pan heet laten worden.
het vlees hierin aanbraden tot het begint te kleuren.
de uien, knolook, laurier, rozemarijn en thijm erbij doen
scheutje balsamico azijn erbij
langzaam het bier erbij gieten
Dit heel zachtjes laten sudderen
ongeveer 3 tot 4 uur
Af en toe kijken en evt wat water toevoegen
Vlak voor het opdienen de ontbijtkoek erboven verkruimelen en door de jus roeren.
Serveertip
Lekker met aardappelen en groente.