1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Door: driel1

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-11-2003

Ingrediënten 4 personen


Pakje zuurkool van ongeveer 500 gram uit het koelvak of vers uit het vat bij de groenteboer vandaan.
Pakje puree naturel van Maggi.
500 gram rundergehakt of tartaar.
Pakje chili con carne kruiden.
Geraspte kaas.
Paneermeel.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.
Maak de puree aan met water zoals beschreven op de verpakking.
Bak het gehakt rul zonder toevoeging van bak en braad, voeg er het pakje chili con carne kruiden en wat minder water als op de verpakking vermeld aan toe en laat het even goed warm worden / inbinden.

Bereidingswijze

Neem een ovenschaal waar alles in past.
Verdeel de helft van het gehakt over de bodem van de schaal, dan een laagje van de helft van de zuurkool, dan een laagje van de helft van de puree. Daarna alle drie de lagen nog een keer herhalen.
Strooi over de laatste laag puree een laagje kaas en daarover wat paneermeel zodat er met bakken in de oven een lekkere korst ontstaat.
Schaal 30 minuten in de oven op 180oC.
Is de korst daarna niet mooi bruin dan nog even de grill aanzetten (maar een paar minuten, blijf erbij!!!) om 't eventueel af te maken.

Serveertip

Eet smakelijk!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van driel1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top