Of 8 roodbaarsfilets, zorgvuldig ontgraat
4 tomaten
1 chilipepertje, zonder pitjes
1 teentje look
1 sjalot
1 eetlepel kappertjes
2 ansjovisjes
100 g ontpitte olijven
Parmezaanse kaas
4 basilicumblaadjes
Peper en zout
Olijfolie
KAPPERTJES EN ANSJOVIS; pittige Zuiderse viskeuken;- voor 4 personen - serveren met een vastkokende aardappel (bv Nicola of Charlotte) in de schil gekookt in de microgolfoven
1. Droog de roodbaarsfilets en kruid ze met peper en zout
Dompel de tomaten 15 seconden onder in kokend water. Ontvel en ontpit ze, en snijd ze in blokjes.
2. Stoof de tomaten in olijfolie, samen met de versnipperde sjalot, peper en look. Laat stoven totdat het meeste vocht verdwenen is.
3.Spoel de kappertjes af zodat ze minder zout zijn. Snipper de ansjovisjes en voeg toe aan de 'tomatenfondue'. Voeg de olijven toe en warm even mee.
4.Bak de vis kort in olijfolie op de velkant, draai hem om en zet het vuur uit.
5.Schik de 'tomatenfondue' op het bord en bestrooi spaarzaam met wat parmezaanse kaas. Leg de vis op de fondue en garneer met een basilicumblaadje
omalidy 17-01-2004
Lekker visgerecht: heb er zelf nog wat rode pesto aan toegevoegd - heerlijk - Lidy
recepten_van_omalidy 15-01-2004
Ga ik morgen maken - Lidy
deonart 03-11-2003
mmmm lekker bedankt!
Deon