1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. ROODBAARS MET TOMATENFONDUE, ZWARTE OLIJVEN, KAPPERTJES ....

ROODBAARS MET TOMATENFONDUE, ZWARTE OLIJVEN, KAPPERTJES ....

Door: viske___

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-11-2003

Ingrediënten 4 personen


Of 8 roodbaarsfilets, zorgvuldig ontgraat
4 tomaten
1 chilipepertje, zonder pitjes
1 teentje look
1 sjalot
1 eetlepel kappertjes
2 ansjovisjes
100 g ontpitte olijven
Parmezaanse kaas
4 basilicumblaadjes
Peper en zout
Olijfolie



KAPPERTJES EN ANSJOVIS; pittige Zuiderse viskeuken;- voor 4 personen - serveren met een vastkokende aardappel (bv Nicola of Charlotte) in de schil gekookt in de microgolfoven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Droog de roodbaarsfilets en kruid ze met peper en zout
Dompel de tomaten 15 seconden onder in kokend water. Ontvel en ontpit ze, en snijd ze in blokjes.

Bereidingswijze

2. Stoof de tomaten in olijfolie, samen met de versnipperde sjalot, peper en look. Laat stoven totdat het meeste vocht verdwenen is.
3.Spoel de kappertjes af zodat ze minder zout zijn. Snipper de ansjovisjes en voeg toe aan de 'tomatenfondue'. Voeg de olijven toe en warm even mee.
4.Bak de vis kort in olijfolie op de velkant, draai hem om en zet het vuur uit.

Serveertip

5.Schik de 'tomatenfondue' op het bord en bestrooi spaarzaam met wat parmezaanse kaas. Leg de vis op de fondue en garneer met een basilicumblaadje



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top