Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Geroosterde tamme eendenborst met pruimen-sinaasappelsaus

Geroosterde tamme eendenborst met pruimen-sinaasappelsaus

Door: mrs-santa

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-11-2003

Ingrediënten 4 personen


4 kleine of 2 grote eendenborsten250 gr. spruitjes200 gr. groene linzenzout
1 scheutje balsamico-azijnVoor de saus:500 gr. gedroogde pruimen
zonder pit2 1/2 dl. vers geperst sinaasappelsap1 kaneelstokjeVoor de
bijgerechten:500 gr. schoon gekrabde krieltjessap van 1/2 citroen2 theel. gedroogde tijm50 gr. boter



Ontdek meer:

Voorbereiding

Tamme eendenborsten hebben meestal een gewicht dat boven de 200-250 gram ligt.Reken op
circa 150 gram vlees per persoon.Snijd in de vette kant van het vlees met een scherp mes
een ruitjespatroon bijna tot aan het vlees.Maak de spruiten schoon en halveer ze.Was
de linzen.Pers de sinaasappelen, verhit het sap, giet het over de pruimen en laat, samen
met een kaneelstokje, enkele uren staan.Kook de krieltjes beetgaar.

Bereidingswijze

Grill de eendenborsten, bij voorkeur in een grillpan, zonder olie of boter, op de vette kant
in circa 8 minuten op een niet te hoog vuur.Giet het gesmolten vet af en toe uit de
pan.Draai het vlees om zodra de ingekruiste kant lichtbruin en knapperig is.Grill het
nog eens een minuut of twee tot het vlees rose gebraden is.Leg de eendenborsten op een
snijplank en houd ze warm onder aluminiumfolie of in een voorverwarmde oven.Kook intussen
de spruiten en linzen apart in gezouten water.(Volg voor de linzen de aanwijzingen op
de verpakking).Bak de gekookte krieltjes in de boter goudbruin.Verwijder het
kaneelstokje, snijd de pruimen in kleine stukjes en breng even aan de kook.

Serveertip

Snijd het vlees schuin in dikke plakken en schenk er de pruimensaus over.Serveer met de
door elkaar geschepte linzen en spruiten en sprenkel er een beetje balsamico azijn over.
Geef er de gebakken krieltjes bij, bestrooid met tijm en besprenkeld met een beetje
citroensap.Prettig Kerstfeest!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrs-santa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top