1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Kangoeroefilet met groene boter

Kangoeroefilet met groene boter

Door: brando70

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-11-2003

Ingrediënten 4 personen


20 gram spinazie * 20 gram verse groene kruiden * 100 gram zachte boter * 2 eetlepels olijfolie * 4 kangoeroebiefstukken a 125 gram * versgemalen peper * zout * 2 artisjokbodems.



Wild eten is een eeuwenoude traditie. Maar kangoeroe met groene boter? En springboksteak? Die wildgerechten behoren niet echt tot de traditionele keuken. Althans, nog niet. Maar dankzij deze recepten zou dat best kunnen gebeuren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de spinazie en de kruiden en laat ze goed drogen. Hak de spinazie met de kruiden in een blender fijn en roer er 80 gram van de boter door. Rol het mengsel in een stuk huishoudfolie en vorm er een mooie rol van 5 cm dik van. Laat de rol in de koelkast opstijven. Verhit de rest van de boter met de olie in een koekenpan en schroei het vlees op hoog vuur dicht. Bestrooi met peper en zout naar smaak en bak de biefstukken in 5 minuten mooi bruin. Leg het vlees op warme borden op 2 artisjokbodems. Snijd mooie plakjes van de boter. Leg ze op het vlees. Lekker met mais en aardappelgalettes.

Serveertip

Bron; "Keukenblad".



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top