Boquerones Fritos

  • Spaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-11-2003

Gefrituurde ansjovisjes; Tapas.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 750 gr. verse ansjovis
  • 3 tenen knoflook, in stukjes
  • zeezout
  • 1 citroen

  • olijfolie om in te frituren
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Maak de ansjovis schoon door of het kopje eraf te snijden, of met je vingers onder de
    kraan het buikje schoon te maken.
    Bestrooi de visjes met zout.

    Bereidingswijze

    Verhit de olie, niet te weinig, in een flinke koekenpan.
    Bak de ansjovis 2 a 3 minuten
    in de hete olie, tegelijk met de knoflook.

    Serveertip

    Druppel er wat citroensap over.
    Lekker bij de borrel of met een salade en stokbrood als
    maaltijd!

  • De visjes kun je helemaal opeten, de graatjes worden, doordat ze zo klein zijn,
    helemaal weggebakken.
  • Vervang de ansjovis eens door kleine sardines.
    Eet smakelijk !
  • Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten