1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. kokos/gember kip

kokos/gember kip

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-11-2003

Ingrediënten 4 personen


Een kilo kippepoten. een blikje cocos melk, verse koriander, zwarte peper, gember siroop, amandelen, een hete peper, bosuitje
olijfolie, champignons, zout peper, kaneel


Verder heb je nodig


Wok, mes


Exotische kip

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de kip goed schoon kruid de kip met zout peper en kaneel en leg dit in de olijfolie. Laat dit even staan. Om te zorgen dat de kip goed gaar wordt even een minuut of twee snel in de magnetron. Niet te lang anders droogt de kip uit

Bereidingswijze

Bak de kip snel aan samen met het bosuitje en de champies. Doe er dan twee eetlepels gembersiroop bij een blikje cocosmelk de hete peper, en de coriander. Rooster de amandelen. Als de kip lekker heeft gesudderd en gaar is serveer het geheel met geroosterde amandelen er boven op.

Serveertip

Lekker met rijst en salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deja_vous


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deja_vous
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top