1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Meatloaf

Meatloaf

Door: flobeau

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-11-2003

Ingrediënten 10 personen


2 kg gehakt, half om half; 1 ui, gesnipperd; 1 teen knoflook, 1 ei, 500 ml Heinz Tom.ketchup; 2 eetlepels chilisaus (geen Tabasco!) 200 gr. bruine suiker; 100 ml water; peper en zout.


Verder heb je nodig


Ruime mengkom, braadslee. oven


Een eenvoudig en snel te bereiden recept. Maar erg lekker, ideaal voor de zondag

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het gehakt in een ruime kom met de gesnipperde ui, het rauwe ei, de uitgeperste knoflook en peper en zout.
Vul een braadslee met dit mengsel en zorg dat je een soort platte koek krijgt door alle hoekjes goed aan te drukken.
Dit is van essentieel belang, zodat de saus goed verspreidt over het gehakt. Maak in dezelfde kom de saus door de ketchup, de bruine suiker, de chilisaus en het water goed met elkaar te vermengen en giet dit over het vlees.

Bereidingswijze

Zet de meatloaf 30 minuten in de oven op 200 graden als je haar de volgende dag gaat opwarmen, 40 minuten als je haar direct gaast opeten.

Serveertip

Met rijst en een groene salade



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flobeau
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top