1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Garnalen
  6. Lekkere gegrilde asperges met een saus van garnalen en room

Lekkere gegrilde asperges met een saus van garnalen en room

Door: marianneoud

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-11-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kilo asperges geschild 150 gram gepelde kreeftgarnalen 1 sjalotje gepeld en fijngesneden 35 gram boter ? dl witte wijn 1 dl melk 1 dl slagroom zout mespuntje suiker 1 partje citroen 2 el stijfgeslagen slagroom 2 eierdooiers paar takjes kervel



Dit gerecht is ook heel leuk om als voorgerecht te nemen. Halveer dan de ingredienten. Het is nu de tijd wel niet, maar heb dit gerecht ook eens gemaakt met witte asperges uit een pot. (als voorgerecht)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd een flink stuk van de onderkanten van de asperges, en gebruik deze voor de saus. Verhit 1 el boter en fruit daarin het sjalotje. Smoor de onderkanten van de asperges even mee en voeg de witte wijn toe. Schenk dan de melk en de slagroom erbij. Kook de aspergestukjes gaar, pureer ze en wrijf de saus door de zeef. Kook de asperges in water met zout, suiker, de rest van de boter en het citroenpartje in ongeveer 15 minuten beetgaar. Roer de stijfgeslagen slagroom door de eierdooiers en roer dit mengsel door de gezeefde saus. Verhit de warme saus al roerend met een garde tot hij bindt, maar laat hem niet meer koken. Verdeel de asperges en de garnalen over vier borden en schep de saus erover. Zet de borden onder de hete grill tot de saus begint te kleuren en de garnalen warm zijn.
Garneer met een takje kervel.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top