1 kg. pompoen, 1 kg suiker, 0.4 l azijn,
6 kruidnagels, 10 witte peperbolletjes,
1 koffielepel kaneel
Een chutney van pompoen, die zeer goed past bij wildragout,varkensvlees of ander stoofvlees
De pompoen in zeer fijne blokjes snijden of fijn mixen of raspen.
Begin met de azijn, de suiker en de kruiden een halfuur op een zacht vuurtje te laten koken.
Snijd ondertussen de pompoen in kleine blokjes en doe die bij het mengsel.
Laat alles samen nog een uur op een zacht vuurtje koken.
Je krijgt dan een soort confituur. Als die nog niet dik genoeg is na een uur, laat je hem nog even uitdampen.
Giet de kokendhete brij in glazen bokaaltje, dichtschroeven en ondersteboven laten afkoelen.
Heerlijk met wildragout, of ander stoofvlees ook zeer lekker met varkensvlees
alinda3 26-05-2004
Wat 'n wereldrecept!
Smaakt voor iedereen dus ook voor kinderen en overal bij, bijv. bij de BBQ of zelfs naast de zuurkool!
Heb zelf appelazijn (zgn. aromatische azijn) gebruikt.