1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Chutney
  5. POMPOEN CHUTNEY

POMPOEN CHUTNEY

Door: peetersjef

  • Goedkoop en snel,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2003

Ingrediënten


1 kg. pompoen, 1 kg suiker, 0.4 l azijn,
6 kruidnagels, 10 witte peperbolletjes,
1 koffielepel kaneel



Een chutney van pompoen, die zeer goed past bij wildragout,varkensvlees of ander stoofvlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De pompoen in zeer fijne blokjes snijden of fijn mixen of raspen.

Bereidingswijze

Begin met de azijn, de suiker en de kruiden een halfuur op een zacht vuurtje te laten koken.
Snijd ondertussen de pompoen in kleine blokjes en doe die bij het mengsel.
Laat alles samen nog een uur op een zacht vuurtje koken.
Je krijgt dan een soort confituur. Als die nog niet dik genoeg is na een uur, laat je hem nog even uitdampen.
Giet de kokendhete brij in glazen bokaaltje, dichtschroeven en ondersteboven laten afkoelen.

Serveertip

Heerlijk met wildragout, of ander stoofvlees ook zeer lekker met varkensvlees



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peetersjef
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top