1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Varkensfilet gevuld met peterselieboter uit de oven

Varkensfilet gevuld met peterselieboter uit de oven

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-10-2003

Ingrediënten 6 personen


Ruim 1 kg varkensfilet - zout - zwarte peper - 2 grote bossen peterselie - 80 gram zachte zoute boter - 2 eetl olie - 1/8 ltr zure room - 2 afgestreken eetlepels maizena


Verder heb je nodig


Ovenschaal of braadslee


Een heerlijk stukje vlees gevuld met peterselieboter dat helemaal in de oven gebraden wordt. Heerlijk als je gasten hebt!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vlees aan een zijde zo opensnijden dat een groot rechthoek ontstaat.
Inwrijven met zout en peper.
Peterselie wassen en heel fijn hakken.
Peterselie goed vermengen met de zachte zoute boter.
De peterselieboter gelijkmatig verdelen over het vlees.
Vlees dichtklappen en rondom goed dichtmaken met cocoktailprikkers of een katoenen draad.
Denk ook aan voor- en achterkant.
Vlees invetten met de olie en in een ingevette braadslee leggen.

Oven voorverwarmen op 225 graden.
Vlees in het midden van de oven plm. 1 uur bakken.
Ondertussen regelmatig wat water in de braadslee doen. Vlees uit de oven halen. Bakvet oplossen met een beetje water, dan aanvullen tot 3/8 ltr. Aan de kook brengen en binden met de maizena die vermengd is met de zure room. Op smaak maken met zout en peper.
Vlees in plakken snijden en opdienen met de zure room-saus.

Serveertip

Lekker met rosti en doperwten en een groene salade.

Bron

??



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top