Leberknödelsuppe ( Runderbouillon met leverballetjes )
- Duits, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 30-10-2003
Iedereen die wel eens in Zuid-Duitsland of Oostenrijk op vakantie is geweest heeft vast wel kennis gemaakt met deze lekkere soep. Een soep die oorspronkelijk uit Beieren komt, maar ook elders vele vrienden heeft. Het recept komt uit een speciale uitgave van Neue Mode uit 1977 "80 Kochkurse fur Lieblingsrezepte". Echt eens proberen als je tenminste van lever houdt.
Ingrediënten 4 personen
1 klein stokbrood van 1 dag oud - 1/4 ltr melk - 250 gr runderlever - 1 ui - 1 eetl boter - 1 ei - zout - zwarte peper - 1 theel gedroogde oregano - 2-3 eetl paneermeel - 1 ltr water - 2 vleesbouillontabletten - 1/2 bosje bieslook of diepvries bieslookVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 314,25 kcal |
Koolhydraten | 48,50 g |
Eiwitten | 12,36 g |
Vetten | 7,09 g |
Benodigdheden
keukenmachineVoorbereiding
Melk verwarmen. Brood in dunne plakjes snijden en in de melk doen.
10 minuten goed laten intrekken. Lever in stukken snijden. Ui pellen en in stukken snijden. Lever + ui + uitgeknepen brood in de keukenmachine doen en malen. Boter, ei, zout, peper en oregano erbij doen en ook het paneermeel. Alles goed door elkaar doen, zodat een luchtig deegje ontstaat. Hiervan 8 balletjes vormen.
Bereidingswijze
1 ltr water met wat zout aan de kook brengen. Leverballetjes in het water doen en heel zacht plm. 30 minuten laten trekken. Balletjes uit de pan halen. Bouillon zeven. Weer aan de kook brengen met de vleesbouillontabletten. Leverballetjes weer in de bouillon doen en garneren met bieslook.
Bron
"80 Kochkurse fur Lieblingsrezepte" (uitgave van Neue-Mode Sonderhefte
Serveertip
Lekker met een knapperig vers broodje
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties