Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Leberknödelsuppe ( Runderbouillon met leverballetjes )

Leberknödelsuppe ( Runderbouillon met leverballetjes )

Door: pwiggers

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-10-2003

Ingrediënten 4 personen


1 klein stokbrood van 1 dag oud - 1/4 ltr melk - 250 gr runderlever - 1 ui - 1 eetl boter - 1 ei - zout - zwarte peper - 1 theel gedroogde oregano - 2-3 eetl paneermeel - 1 ltr water - 2 vleesbouillontabletten - 1/2 bosje bieslook of diepvries bieslook


Verder heb je nodig


Keukenmachine

Leberkndelsoep

Voor iedereen die van lever houdt!

Voor iedereen die van lever houdt!

Iedereen die wel eens in Zuid-Duitsland of Oostenrijk op vakantie is geweest heeft vast wel kennis gemaakt met deze lekkere soep. Een soep die oorspronkelijk uit Beieren komt, maar ook elders vele vrienden heeft. Het recept komt uit een speciale uitgave van Neue Mode uit 1977 "80 Kochkurse fur Lieblingsrezepte". Echt eens proberen als je tenminste van lever houdt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Melk verwarmen. Brood in dunne plakjes snijden en in de melk doen.
10 minuten goed laten intrekken. Lever in stukken snijden. Ui pellen en in stukken snijden. Lever + ui + uitgeknepen brood in de Keukenmachine doen en malen. Boter, ei, zout, peper en oregano erbij doen en ook het paneermeel. Alles goed door elkaar doen, zodat een luchtig deegje ontstaat. Hiervan 8 balletjes vormen.

Bereidingswijze

1 ltr water met wat zout aan de kook brengen. Leverballetjes in het water doen en heel zacht plm. 30 minuten laten trekken. Balletjes uit de pan halen. Bouillon zeven. Weer aan de kook brengen met de vleesbouillontabletten. Leverballetjes weer in de bouillon doen en garneren met bieslook.

Serveertip

Lekker met een knapperig vers broodje

Bron

"80 Kochkurse fur Lieblingsrezepte" (uitgave van Neue-Mode Sonderhefte



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top