Gevaarlijke chocoladekoekjes
- Nederlands, Banket
- 10-20 min.
Deze gevaarlijke koekjes zijn lekker knapperig en zitten vol chocolade. Heerlijk en gemakkelijk te maken. Uit Tip Culinair nr. 11 - 2003
Ingrediënten 40 personen
75 gr zachte boter - 150 gr lichtbruine basterdsuiker - 1 groot ei (los geklopt) - 1 zakje vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 tl bakpoeder - 25 gr cacaopoeder - mespunt zout - 50 gr pure chocolade in stukjes - 50 gr witte chocolade in stukjesVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 60,30 kcal |
Koolhydraten | 7,65 g |
Eiwitten | 0,97 g |
Vetten | 2,79 g |
Benodigdheden
Bakplaten - bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en romig. Klop het ei erdoor.
Zeef bakmeel met cacao en zout en roer dit door de boter/suikermassa.
Schep de chocoladestukjes door het deeg.
Maak kleine bergjes op de bakplaat en druk deze wat platter met behulp van een natte lepel. (Ik had de eerste keer op aanraden van Tip iets te grote scheppen genomen, zodat ik hele grote koeken kreeg.)
Bak de koekjes plm.12 minuten in het midden van de oven.
Laat ze 1 minuut afkoelen en leg ze dan op een taartrooster. Nog even afblijven hoor!
Bron
Tip Culinair
Serveertip
Lekker bij koffie en thee.