Gevaarlijke chocoladekoekjes

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Gevaarlijke chocoladekoekjes

    Gevaarlijke chocoladekoekjes

    Gevaarlijke chocoladekoekjes

Deze gevaarlijke koekjes zijn lekker knapperig en zitten vol chocolade. Heerlijk en gemakkelijk te maken. Uit Tip Culinair nr. 11 - 2003

Deel dit recept

Ingrediënten 40 personen
75 gr zachte boter - 150 gr lichtbruine basterdsuiker - 1 groot ei (los geklopt) - 1 zakje vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 tl bakpoeder - 25 gr cacaopoeder - mespunt zout - 50 gr pure chocolade in stukjes - 50 gr witte chocolade in stukjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 60,30 kcal
Koolhydraten 7,65 g
Eiwitten 0,97 g
Vetten 2,79 g
Benodigdheden

Bakplaten - bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en romig. Klop het ei erdoor.
Zeef bakmeel met cacao en zout en roer dit door de boter/suikermassa.
Schep de chocoladestukjes door het deeg.
Maak kleine bergjes op de bakplaat en druk deze wat platter met behulp van een natte lepel. (Ik had de eerste keer op aanraden van Tip iets te grote scheppen genomen, zodat ik hele grote koeken kreeg.)
Bak de koekjes plm.12 minuten in het midden van de oven.
Laat ze 1 minuut afkoelen en leg ze dan op een taartrooster. Nog even afblijven hoor!

Bron

Tip Culinair

Serveertip

Lekker bij koffie en thee.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten