1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gevaarlijke chocoladekoekjes

Gevaarlijke chocoladekoekjes

Gevaarlijke chocoladekoekjes
Gevaarlijke chocoladekoekjes
  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-10-2003

Deze gevaarlijke koekjes zijn lekker knapperig en zitten vol chocolade. Heerlijk en gemakkelijk te maken. Uit Tip Culinair nr. 11 - 2003

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 40 personen


75 gr zachte boter - 150 gr lichtbruine basterdsuiker - 1 groot ei (los geklopt) - 1 zakje vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 tl bakpoeder - 25 gr cacaopoeder - mespunt zout - 50 gr pure chocolade in stukjes - 50 gr witte chocolade in stukjes


Verder heb je nodig


Bakplaten - bakpapier


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en romig. Klop het ei erdoor.
Zeef bakmeel met cacao en zout en roer dit door de boter/suikermassa.
Schep de chocoladestukjes door het deeg.
Maak kleine bergjes op de bakplaat en druk deze wat platter met behulp van een natte lepel. (Ik had de eerste keer op aanraden van Tip iets te grote scheppen genomen, zodat ik hele grote koeken kreeg.)
Bak de koekjes plm.12 minuten in het midden van de oven.
Laat ze 1 minuut afkoelen en leg ze dan op een taartrooster. Nog even afblijven hoor!

Serveertip

Lekker bij koffie en thee.

Bron

Tip Culinair



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (29)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top