1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Varkensvlees

Varkensvlees

Door: erszie

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-10-2003

Ingrediënten














300-400 g mager varkensvlees
1 ui
1 teentje knoflook
2 groene pepers
2 rode paprika's
3 eetl. olie (mais- of zonnebloem)
1 takje lavas (maggiplant)
3 dl water of bouillon
1/2 blikje tomatenpuree (a 70 g)
peper
1-2 eetl. ketjap manis
paar druppels azijn



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Pel de ui en de knoflook en snijd beide klein. Halveer de pepers, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in heel smalle ringen. Maak de paprika's schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in repen. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak het vlees in de hete olie aan alle kanten bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg de pepers, paprika's en maggiplant (of enkele druppeltjes maggi) toe en bak deze enkele minuten al roerende mee. Doe de tomatenpuree erbij, roer goed over de bodem om de tomatenpuree te ontzuren en schenk er circa deciliter water of bouillon bij. Breng alles aan de kook en laat het gerecht, afgedekt, circa minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper, ketjap en azijn. Lekker met zilvervliesrijst en rauwkostsalade.

Serveertip

Variatie:
Vervang de groene pepers door groene paprika's.
Bereid dit gerecht in een wok of wijde braadpan en roerbak eerst het in smalle reepjes gesneden vlees en voeg vervolgens de groenten toe. Het gerecht hoeft dan niet meer te sudderen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erszie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top