1. Home
  2. Recepten
  3. Amandeltaart...

Amandeltaart...

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-10-2003

Ingrediënten 4 personen


- 250 gr bloem
- 250 gr fijn maismeel
- 225 gr kristalsuiker
- 1 el bakpoeder
- 3 eieren
- 2? dl karnemelk
- 1,2 dl zonnebloemolie
- 30 gr geschaafde amandelen
- 1 dl bloemenhoning
- 1 sinasappel


Verder heb je nodig


* springvorm
* bakpapier
* citroenrasp
* mengkom
* spatel
* garde
* (sinasappel)pers
* pan


...met honingsinasappelsiroop
Een luchtige frisse cake. De siroop geeft er een heerlijk friszoet accent aan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

# verwarm de oven voor op 200?C
# vet de vorm in en bekleed de bodem en wand met bakpapier
# boen de sinasappel schoon, droog ze af en rasp de schil dun af

Bereidingswijze

1 Meng de bloem, het maismeel, de suiker en het bakpoeder.
2 Klop de eieren los met de karnemelk en voeg het mengsel met de olie al roerend toe aan het bloemmengsel.
3 Schep het mengsel in de vorm en bestrooi het met de amandelen. Strijk de bovenkant van het deeg glad en bak de taart in het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
4 Laat de cake ? 10 minuten in de geopende uitgeschakelde oven afkoelen en neem het dan uit de oven.
5 Pers de sinasappel uit en verwarm het sap met de rasp. Neem de pan van het vuur, laat het 5 minuten staan en roer er de honing door.

Serveertip

Snijd de cake in punten en serveer elke punt met een paar lepels honingsiroop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top