1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Kippensoep
  5. Chinese kippensoep

Chinese kippensoep

Door: luckyjo

  • Chinees, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-10-2003

Ingrediënten 4 personen


1 soepkip -
1.2 liter water -
bouquet garni of kruidenbuiltje -
4 geplette peperkorrels -
1 stengel verse lavas, maggiplant -
1 blaadje foelie -
1 fijngehakte ui -
1 stengel prei in ringen -
1 teentje kleingesneden knoflook -
1 eetlepel sherry medium dry -
1/2 eetlepel ketjap benteng manis -
1/2 theelepel ve-tsin -
zout en peper


Verder heb je nodig


Soeppan, warmtebron, scherp glad mes, plank, bestek en Chinese soepkommen


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Trek kippenbouillon van de soepkip en het water
Voeg de bouquet garni en alle ingredenten tot aan de ui toe
Laat dit ca. 2? uur trekken op een lage stand
Zeef de bouillon en haal het vlees van de botjes
Verwarm de bouillon daarna met de ui, de prei en de knoflook
Voeg de sherry, de ketjap en de ve-tsin toe
Voeg het kippenvlees aan de bouillon toe
Maak op smaak af met zout en peper



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top