1 kilo aardappelen*
2 teentjes knoflook*
0,5l (slag)room*
zout,peper en snufje nootmuskaat*
1 takje tijm*
1 eetl. vloeibaar boter of gewoon boter*
100 gr. geraspte (belegen) kaas*
Pan en
ovenvaste schaal
Recept van Rudolf van life and cooking!!!
Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Pel de knoflook en hak ze fijn.
De aardappelen in de pan met de knoflook,(slag)room,zout, peper,snufje nootmuskaat en het takje tijm.
Aan de kook brengen en dan 10min. koken.
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Vet de ovenschaal in en schep daarin de aardappelschijfjes, zodat de room nog in de pan zit. Verwijder het takje tijm en kook de (slag)room nog 3 min in.
Doe vervolgens de (slag)room over de aardappel schijfjes en bestrooi het met de geraspte kaas.
Plaats de schaal in de oven voor 20 min,
totdat ie lekker goudbruin is geworden.
Je kan het met alles eten wat je lekker vind!!
Wat ik nog wel kwijt wil is dat ik er zelf 3 ipv 2 teentjes knoflook erin heb gedaan,
want ik vind knoflook echt heerlijk!!
Verder heb ik er ook wat aromat in gedaan voor de smaak. Eet smakelijk!!!
ebrebr 10-11-2012
Al zo vaak gemaakt en altijd een succes.
zwalua 11-12-2003
dit recept ga ik dus maken met de kerst, ik zocht het ultieme gratinrecept en heb het dus gevonden.
carmenv 28-11-2003
Heerlijk romig en snel klaar te maken. Ik zal de volgende keer iets minder (0.4 L.) room gebruiken.