1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelgratin
  5. aardappelgratin

aardappelgratin

Door: esmeebloem

  • Nederlands,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-10-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kilo aardappelen*
2 teentjes knoflook*
0,5l (slag)room*
zout,peper en snufje nootmuskaat*
1 takje tijm*
1 eetl. vloeibaar boter of gewoon boter*
100 gr. geraspte (belegen) kaas*


Verder heb je nodig


Pan en
ovenvaste schaal


Recept van Rudolf van life and cooking!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Pel de knoflook en hak ze fijn.

Bereidingswijze

De aardappelen in de pan met de knoflook,(slag)room,zout, peper,snufje nootmuskaat en het takje tijm.
Aan de kook brengen en dan 10min. koken.

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Vet de ovenschaal in en schep daarin de aardappelschijfjes, zodat de room nog in de pan zit. Verwijder het takje tijm en kook de (slag)room nog 3 min in.
Doe vervolgens de (slag)room over de aardappel schijfjes en bestrooi het met de geraspte kaas.
Plaats de schaal in de oven voor 20 min,
totdat ie lekker goudbruin is geworden.

Serveertip

Je kan het met alles eten wat je lekker vind!!
Wat ik nog wel kwijt wil is dat ik er zelf 3 ipv 2 teentjes knoflook erin heb gedaan,
want ik vind knoflook echt heerlijk!!
Verder heb ik er ook wat aromat in gedaan voor de smaak. Eet smakelijk!!!



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esmeebloem
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top