Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ravioli met mozarella, gedroogde tomaten, ham, basilicum

Ravioli met mozarella, gedroogde tomaten, ham, basilicum

Door: kleinzuur

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-10-2003

Ingrediënten 4 personen


(dit zijn de ingredienten voor alleen de vulling. Om de pasta te maken heb je ook nog spullen nodig. Dit staat bij de voorbereiding)
* Mooie plakken ham zonder vet
* Basilicum (liefst vers)
* Mozarella (2 bolletjes)
* 12 zongedroogde tomaten (mag droog maar mag ook op olie)
* Parmezaanse kaas
* een goede olijfolie
* peper (liefst uit een pepermolen)


Verder heb je nodig


Pastamachine of deegroller, deegsnijder.


Ravioli met mozarella, gedroogde tomaten, ham, basilicum en parmezaanse kaas

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zelf pasta maken
Voor 4 personen:

500 gram harde tarwebloem (bij de Italiaanse zaken te koop of bij goede delicatessewinkels)
5 grote eieren.

Dit alles kneed je goed door elkaar. Let op, het kan enorm plakken. Doe er af en toe een beetje bloem bij om het goed te kneden. Bij voorkeur griesmeelbloem en anders gewone bloem. Je kan het kneden met een machine of met de hand.

Daarna kan je het bewerken met een Pastamachine, maar het kan ook gewoon met de hand en deegroller. Dat laatste kost veel tijd en moeite, maar als je de slag te pakken hebt dan is het heerlijk!

Bereidingswijze

Je snijdt de mozarella in niet te fijne stukken (2 bolletjes voor 4 personen) dit doe je ook met zongedroogde tomaten (12 stuks voor 4 personen).
Je doet er handvol verse basilicum bij en een handvol met parmezaanse kaas. Dit alles meng je door elkaar. Doe hier nog een beetje grofgemalen peper bij.

Je pakt een plak mooie ham zonder vet. Daar doe je een theelepel van de vulling in en je vouwt het pakketje op tot een soort bolletje.

Je doet zo'n pakketje op de vellen pasta. De pasta maak je even nat met wat water (GEEN ei!!!!) en je doet er een tweede stuk pasta overheen. Met je hand vouw je om de pasta heen, zorg dat de lucht uit het bolletje gaat en dat de vellen aan elkaar plakken. Met een deegsnijder zorg je dat het netjes wordt uitgesneden.

Zo maak je dus alle hamdingetjes op en vul je al het pastadeeg. Dit alles doe je in kokend water met wat zout. Je kookt het maar kort. Het hoeft maar 4 tot 5 minuten op te staan.

Serveertip

Laat het goed uitlekken. Doe het op een bord, doe er een klein beetje olijfolie overheen, wat versgemalen peper, een beetje parmezaanse kaas en nog wat basilicumblaadjes!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kleinzuur
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top